Ψήφισμα για το θάνατο του Μανόλη Σκουλάκη

Ψήφισμα για το θάνατο του Μανόλη Σκουλάκη Δραστηριότητες

Το ΔΣ της ΕΝΔΗΚ

ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

MAYORS ASSOCIATION OF CRETE 

                     Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

   Η Ένωση Δημάρχων Κρήτης ( ΕΝ.ΔΗ.Κ.), μόλις πληροφορήθηκε το θλιβερό συμβάν του θανάτου του συναδέλφου Μανόλη Σκουλάκη, πρώην δημάρχου Χανίων (2010-2014), συνήλθε εκτάκτως και αποφάσισε ,ΟΜΟΦΩΝΑ, την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος και την έκφραση των θερμών συλλυπητηρίων του συλλόγου μας στην οικογένεια του εκλιπόντος.

   

   Ο Μανόλης Σκουλάκης , με μακρά διαδρομή στην πολιτική ζωή του τόπου μας, υπήρξε γνήσιος δημοκράτης, με προσήλωση σε υψηλά ιδανικά , αρχές και αξίες. Φοιτητής, ακόμη, εντάχθηκε στη νεολαία της Ένωσης Κέντρου του Γ Παπανδρέου. Μέλος του ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του. Διέγραψε μια λαμπρή πορεία στα πολιτικά πράγματα της Χώρας και της Κρήτης. Βουλευτής Χανίων και Υπουργός Υγείας και Πρόνοιας για πολλά χρόνια, με πρωτοποριακό και ουσιαστικό έργο για τους πολίτες και τις ευπαθείς ομάδες.

   Η θητεία του στο Υπουργείο Υγείας σημαδεύτηκε από τον μεγάλο αγώνα του για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών. Στην προσπάθειά του αυτή προχώρησε στη διαμόρφωση εθνικής πολιτικής σχετικά με την πρόληψη , τη διάδοση και χρήση των ναρκωτικών. Ίδρυσε το γνωστό νομικό πρόσωπο, Οργανισμός Καταπολέμησης Ναρκωτικών( ΟΚΑΝΑ) , ο οποίος συνεργάσθηκε με τους δήμους για την εφαρμογή προγραμμάτων μεθαδόνης σε εξαρτημένα άτομα. Μεγάλη υπήρξε η συμβολή του στην κατασκευή, επέκταση και αναβάθμιση των νοσοκομείων της Κρήτης, ως και στην  αναβάθμιση των υγειονομικών και κοινωνικών υπηρεσιών του νησιού μας.

   Ως δήμαρχος Χανίων, με ήθος, ευγένεια, αφοσίωση και προσήλωση στο δημόσιο συμφέρον και τις τοπικές υποθέσεις, άφησε το αποτύπωμά του, με κύρια σημεία του την αλληλεγγύη, την εξυπηρέτηση του πολίτη, τη διαφάνεια και τη χρηστή διοίκηση.

   Αγαπητέ συνάδελφε θα μας λείψουν η απλότητα , η καλοσύνη και η σεμνότητά σου.

   Καλό σου ταξίδι. Αιώνια η μνήμη σου. 

      

                                   Ηράκλειο 30/07/2019

                          Εκ μέρους του ΔΣ της ΕΝΔΗΚ

                                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

                          Ζαχαρίας Εμμ. Δοξαστάκης

                          Τ. Δήμαρχος Χερσονήσου