Επιστολή προς τους Δημάρχους Κρήτης

Επιστολή προς τους Δημάρχους Κρήτης Δραστηριότητες

Αγαπητοί Συνάδελφοι, η τοπική αυτοδιοίκηση, κατά κοινή ομολογία,αποτελεί ένα πολύ σημαντικό θεσμό λαϊκής συμμετοχής, που ασχολείται με τη διαχείριση πολύ σημαντικών δημόσιων υποθέσεων τοπικού χαρακτήρα, οι οποίες συνδέονται με την ποιότητα ζωής των πολιτών, την τοπική ανάπτυξη και την εξασφάλιση της συμμετοχής των δημοτών στο τοπικό πολιτικό- διοικητικό σύστημα.

Μετά από σχετική πρωτοβουλία συναδέλφων τέως και πρώην δημάρχων και την προτροπή και υποστήριξη του προϋπάρχοντος Συλλόγου Δημάρχων Αττικής, προχωρήσαμε στη σύσταση  της Ένωσης Δημάρχων Κρήτης, με το διακριτικό τίτλο ΕΝ. ΔΗ. Κ.και την μορφή του σωματείου του Αστικού Κώδικα( ΑΚ).

Βασική επιδίωξη και στόχος του Συλλόγου μας, είναι η στήριξη του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η συνδρομή των εν ενεργεία δημάρχων στο δύσκολο έργο, που θεσμικά, έχουν αναλάβει.

Έχουμε την άποψη, ότι οι αιρετοί( νυν, τέως και πρώην)μαζί με το ανθρώπινο δυναμικό των δήμων , διαχρονικά, έχουν τεράστια συμβολή στην ουσιαστική και αποτελεσματική διαχείριση των τοπικών υποθέσεων, την πλήρη και απρόσκοπτη άσκηση των αρμοδιοτήτων που τους έχουν ανατεθεί και έχουν συμβάλει στην πρόοδο των τοπικών κοινωνιών.

Επιδίωξή μας είναι να δημιουργήσουμε, το μητρώο των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης Κρήτης, από το 1975 μέχρι και σήμερα, για όλους τους δήμους της Κρήτης.Στην προσπάθεια μας αυτή είναι πολύτιμη η βοήθεια και η συνδρομή σας και παρακαλούμε να τις έχουμε.

Συγκεκριμένα ζητούμε να καταγράψετε το σύνολο των αιρετών του δήμου σας, που βρίσκονται εν ζωή και οι οποίοι υπηρέτησαν από το 1975 μέχρι και σήμερα. Ταυτόχρονα με την καταγραφή αυτή να αποτυπωθούν ο αριθμός και η  διάρκεια των θητειών τους, ο τόπος κατοικίας, τα τηλέφωνα επικοινωνίας και ο Δήμος που υπηρέτησαν, αν η θητεία τους αφορά χρονική περίοδο πριν από το Σχέδιο Καλλικράτης( Ν 3852/2010).

Επιπλέον σας καλούμε όσοι,  από τους εν ενεργεία Δημάρχους, δεν έχετε  εγγραφεί στο Σύλλογό μας, να ζητήσετε τη συμμετοχή σας, γιατί τότε μόνο ο σύλλογός μας θα αποκτήσει δύναμη και μεγαλύτερη δυνατότητα να επηρεάσει, θετικά, τις υποθέσεις που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους αιρετούς.

Τέλος σας καλούμε να συμμετάσχετε στην ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΝ. ΔΗ. Κ., που θα πραγματοποιηθεί στις 22/03/2018, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12:00 στην αίθουσα Μανόλης Καρέλλης του δήμου Ηρακλείου( Ανδρόγεω 2, Β´ όροφος).

Με εκτίμηση

Ο πρόεδρος της ΕΝ.ΔΗ.Κ.

Ζαχαρίας Εμμ. Δοξαστάκης
Τ. Δήμαρχος Χερσονήσου